Håll koll

Den gyllene grundregeln är att du aldrig ska spela för mer än du har råd att förlora. Det kan vara lätt att glömma när du har som roligast. En bra sak som alla borde göra först av allt när du registrerat dig på en sajt är att sätta en gräns för hur mycket du vill spela för i veckan eller månaden. Då kan det aldrig gå fel. Detta rekommenderar vi starkt att alla gör. Det finns definitivt saker att hålla koll på medan du spelar på bingosajt!

Ansvarsfullt spelande – tänk på!

Det kan verka vara en simpel sak och så glömmer du att göra det. Och så sitter du där till slut med skägget i postlådan när du upptäcker att det inte finns tillräckligt med pengar på kontot till en räkning eller två. Det kanske bara händer en gång, men för någon så händer det fler gånger. Och för en annan så kan det gå riktigt galet.

Vi är nog många som har sett lyxfällan på tv någon gång. En människa som sätter sig i skuld för att han eller hon ha spelat för mycket. Dom får ofta professionell hjälp av psykologer eller någon annan expert att kicka spelbehovet. Men för alla andra då, dom som inte är med på tv och känner att det gått för långt. Var kan dom söka hjälp? Och detta med att erkänna, inte bara för andra, utan också för sig själv att du har ett problem. Oavsett vilken sorts beroende en människa kan ha så är det inte alla som klarar att behärska det själv.

Så vad gör du om du har bingo som hobby och samtidigt vet med sig att det kan vara svårt att spela ansvarsfullt? Det är ingen lätt fråga att svara på utan vi kan bara ge tips och råd. Har du ingen att prata med så finns det stödlinjer du kan ringa till. I alla större städer kan du också bli med i stödgrupper där du kan lära känna andra som sitter i samma sits. Där finns också professionell hjälp att få. Många kanske skäms lite för att erkänna men det är egentligen tvärtom. När du kommer så långt att du har erkänt, först till dig själv och sedan för andra så är det stort och något som verkligen är värt beröm.

Få hjälp innan det går över styr

Konsekvenserna av att spela för mycket kan självklart variera från fall till fall. Kanske det bara rör sig om ett par hundralappar som du skulle lagt på ett par nya skor. Och det är illa nog. Men i vissa fall så kan det slita sönder familjer och du kan förlora både jobb och hem. I sådana svåra fall så behövs det verkligen slås med storsläggan och hjälp måste till, professionell hjälp.

Ett bra sätt att testa sig själv är att till exempel gå in på stödlinjen sin hemsida och ta det test som finns där. Det är gjort på ett par minuter och det kan hjälpa många att komma vidare i processen att söka hjälp. Du tror kanske inte att du har problem och då hjälper det att får det svart på vitt. Svenska Spel har också massor av bra information om detta med spelberoende och är du medlem där så skadar det inte att läsa igenom vad som står. Besök gärna spelberoendes riksförbund eller varför inte kontakta din läkare. Det kan vara skönt att prata av sig lite.

Kan du fortsätta att spela bingo om du misstänker att du har problem? På  www.bingofakta.net så tas ämnet upp på ett bra och seriöst sätt och i takt med att fler och fler bingo och spel sajter lanseras så är det också viktigt att informera om detta och ta det på allvar. Det är roligt att spela bingo och det vore bra synd om det skapar problem istället för att ge glädje.